groene pijl

Kom meer te weten over mijn aanpak.

Mail voor een afspraak

of bel 0473 96 99 74

Kruidengeneeskunde

In delen van kruiden zitten bepaalde geneeskrachtige stoffen. Onderzoeken hebben vastgesteld dat bepaalde stoffen een specifieke werking hebben. Zo weet men dat bittere stoffen op de afscheiding van speeksel en maagsappen inwerken.

Enkelvoudige of samengestelde kruidenthee

Er zijn verschillende mogelijkheden om een kruidenthee te gebruiken: een enkelvoudige kruidenthee met slechts één kruid of een samengestelde kruidenthee met verschillende kruiden. Door kruiden te combineren wordt het werkingsspectrum vergroot.

Zoeten door honing

Indien men de kruidenthee wenst te zoeten gaat de voorkeur uit naar honing die bijkomende geneeskrachtige eigenschappen heeft. De honing mag pas toegevoegd worden wanneer het kruidenaftreksel een beetje afgekoeld is (rond 40° of lichaamstemperatuur) anders gaat de genezende werking van de honing verloren.

Kruidenthee op maat

Indien men dit wenst kan uw gezondheidstherapeut een kruidenthee op maat samenstellen, specifiek aangepast aan uw noden.

Kruidengeneeskunde

Als er sprake is van een bepaalde disbalans in het lichaam, zijn er meestal 1 of meerdere organen die niet optimaal werken. Elk orgaan heeft een bepaalde energiewaarde. Als een orgaan niet goed werkt, is de energiewaarde laag. Door bepaalde kruiden te gebruiken kan u deze lage waarden omhoog brengen.

De bio-energetische kruidengeneeswijze is gebaseerd op het principe van de omzetting van lichtenergie in bio-energie. De energie die een plant van de zon krijgt, is opgeslagen in de plant. Als u het kruid inneemt komt de energie vrij in uw lichaam.

U kunt de frequentie van een kruid meten en je kunt ook de frequentie van de energie van een orgaan meten. Een groot aantal kruiden heeft op de frequentie van bepaalde organen een hoge bio-energetische waarde. Daardoor zijn die kruiden in staat om de lage amplitude van het zieke orgaan te verhogen. De bio-energetische kruidengeneeswijze heeft een energieverhogende en ontgiftende werking.

Kruiden worden meestal ingenomen in de vorm van een kruidenthee. Vaak een kuur van een aantal weken.

Individuele begeleiding

Na een uitgebreide bevraging over uw klachten stellen we een individueel plan met een gezonde voeding en een voor u haalbare levenswijze voor. al dan niet gecombineerd met bepaalde lichaamsbehandelingen.

Indien gewenst voorzien we een verder begeleiding- en opvolgingstherapie. 

Interesse op regelmatige tijdstippen mijn nieuwsbrief te ontvangen met tips voor een gezonde voeding en goede leefgewoonten? Meldt u hier aan